O NAMA OSNIVAČI KLUBOVI PREDAVAČI IZLAGAČI PROIZVOĐAČI     UČLANITE SE


Uvažene gospođe,

poštovana gospodo,

DRAGE KOLEGE,


PISMO O NAMERAMA


1. – Registrovali smo nevladinu organizaciju ALIJANSA UNIKATNE ARHITEKTURE. Svi razlozi za formiranje baš ovako ograničenog – inicijalnog nastavnog programa detaljno su dati Manifestom AUA, Imhotepovom zakletvom i Sinopsisom programa AUA u prilogu.

2. - NE NAMERAVAMO da čekamo naše političare (sve – ili bilo koga) da im tek za deset godina dođe „na red” razmatranje Bolonjskog procesa – jer tada mi više nećemo biti profesori.

3. - NAMERAVAMO da vam ponudimo na neposrednu ocenu osnovanost pokretanja baš ovakvog nastavnog programa – za šta smo naveli razloge, što znači prihvatanje (EHEA) svih ingerencija Komisije za praćenje Bolonjskog procesa u evaluaciji, kako dinamike nastave (3 trimestra - umesto 2 semestra) tokom školske godine, tako i naravno periodično i godišnje ocenjivanje uspešnosti realizacije ovog po svemu eksperimentalnog programa ! Ukoliko predloženi program smatrate perspektivnim – očekujemo od vas i odgovarajući STANDARDNI BUDŽET za ovu vrstu škole, ovaj broj učenika, nivo intenziteta i rezultata.

4. - Ukoliko naš Program smatrate VREDNIM vašeg direktnog i neposrednog praćenja, nezavisno od našin državnih obrazovnih institucija – to bi nam bilo početno priznanje kojim bi se jako ponosili! Mi naime možemo našu školu finansirati i putem školarine, ali to našalost znači da prosek naših učenika budu oni čiji su se roditelji obogatili u vreme tranzicije, što znači da deca smatraju da roditelji mogu „da im kupe” diplome. Sa druge strane, ukoliko je škola finasirana BUDŽETOM nekog od fondova Evropske Unije za unapređenje obrazovanja – to bi značilo da je za polaznike škola BESPLATNA, mi ne plaćamo kiriju na Opštinsku zgradu, a imamo i privilegiju da BIRAMO studente koji će nas u ponoć buditi tefonskim pozivom sa : „Oprostite profesore, zaglavio sam nešto sa tim i tim – pomozite mi - gde da nađem to i to ?”

5. - U drugoj varijanti – neposredne saradnje - mi vam u znak zahvalnosti nudimo tradicionalnu (samo Evropsku) vitešku „rukavicu izazova”. Mi ćemo naime na 40-tu godišnjicu Studentskih demonstracija na Sorboni, koje su izbacile čuveni slogan : „ Budimo realni – tražimo nemoguće !” - dakle školske 2008 – 09 upisati prvu klasu od 28 polaznika naše autonomne eksperimentalne AKADEMIJE UNIKATNE ARHITEKTURE – a vas pozivamo da na 20 – tu godišnjicu „rušenja” Evropskih granica – dakle 2012 organizujete veliki međunarodni pozvani virtuelni KONKURS za rekonstrukciju (recimo) Luvra – na koji ćete vi pozvati 28 najboljih studenata sa bilo kojih Evropskih arhitektonskih škola. Mislimo da je dovoljno fer !
IMHOTEPOVA ZAKLETVA

MANIFEST ALIJANSE

SINOPIS ALIJANSE
back


Copyright © 2008, Alliance Of Unique ARCHITECTURE , All rights reserved